Първо място и златен медал на 53-ти международен конкурс за детска рисунка в Токио Япония

Първо място и златен медал на 53-ти международен конкурс за детска рисунка в Токио Япония

Международният конкурс и изложба за детско изкуство (The International Children’s Art Exhibition- ICAE) е основан през 1970 г. в Осака, Япония и е спонсориран от Pentel. Основната цел на конкурсът е да изследва живото въображение на децата. Конкурсът  ICAE дава на децата на възраст от 3 до 15 години възможност да покажат своето творчество чрез рисунки и колажи. Pentel вярва, че изкуството обхваща всички области на развитието и насърчава креативността у децата. Помага да се развие интелигентността и личността на детето и му дава възможност да изрази себе си.

В конкурса всяка година участват десетки хиляди рисунки на деца от цял ​​свят. Известният съдийски състав в Токио включва представители на Biiku Bunka Kyokai (Фондацията за художествено образование в Япония), преподаватели по изкуства и учители от участващите страни.

Произведенията на изкуството се оценяват седем месеца въз основа на оригиналност, ясно изразено съдържание и културен израз.

Всяка година Международната изложба за детско изкуство започва турне в Япония. В изложбата са представени печеливши творби от всички държави.

На 53-ти международен конкурс за детска рисунка в Токио Япония ,ученика Иван Георгиев Василев 12 г. с ръководител Анастасия Крушкова бе отличен с първо място и златен медал.